Balık en sağlıklı et ürünlerindendir. Deniz mahsulleri yoğun Omega 3
içerir. Bildiğiniz gibi Omega 3 kalp ve damar sağlığını korur. Kalp
krizi riskini azaltır. Ayrıca damarları kuvvetlendirir. Gözlere güç
verir. Haftada en az iki kez balık yemelisiniz. Zekâ artıran balığın bir
sürü faydası var ve saymakla bitmiyor. Çupra da bir balık çeşididir. Ve
oldukça faydalıdır. Bugün sizlerle çupra balığı yapacağız. Tabi
isterseniz çuprayı tavada yapabilir dilerseniz bugün yapacağımız gibi
fırında yapabilirsiniz. Biz bugün sizlerle fırında çupra balığı tarifini
konuşacağız. Haydi, gelin lezzetli mi lezzetli yararlı mı yararlı güzel
bir çupra balığı pişirelim.
Çupra balığı için malzemeler
2 adet orta boy çupra balığı
3 adet patates 5 adet biber
2 adet soğan
Pul biber
Kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Limon
Sarımsak
Hazırlanışı
Patateslerimiz soymaya başlayalım. Sonra yuvarlak şeklerde doğrayalım.
Sarımsakları minikçe doğrayalım. Soğanları kalın ve yuvarlak bir şekilde
doğrayalım. Kimyon pul biber ve tuzu karıştıralım. Önceden iyice
temizlediğiniz ve yıkayıp süzdüğünüz balığın içini hafifçe açın.
İçerisine bu karışımı iyice sürün. Güzelce balığı bu sosla terbiye edin.
Zeytinyağını da bir güzel balığa bocalayın. Mümkünse sosa karıştırıp o
şekilde sürmeniz çok daha iyi olacaktır. Bir fırın tabağına patatesleri
dizin. Üzerine de soğanları ve sarımsak dilimlerini bırakın. En üstüne
balıkları bırakın. 200 derecelik önceden ısıttığınız fırında balıkları
bir güzel pişmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun. Aman ha balığı çok
yakmayın. Lezzetli bir başka tarifte buluşmak üzere hoşça kalın.
25 Ağustos 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder