Breaking News
Loading...
25 Ağustos 2015 Salı

Çupra Balığı Tarifi

10:23
Balık en sağlıklı et ürünlerindendir. Deniz mahsulleri yoğun Omega 3 içerir. Bildiğiniz gibi Omega 3 kalp ve damar sağlığını korur. Kalp krizi riskini azaltır. Ayrıca damarları kuvvetlendirir. Gözlere güç verir. Haftada en az iki kez balık yemelisiniz. Zekâ artıran balığın bir sürü faydası var ve saymakla bitmiyor. Çupra da bir balık çeşididir. Ve oldukça faydalıdır. Bugün sizlerle çupra balığı yapacağız. Tabi isterseniz çuprayı tavada yapabilir dilerseniz bugün yapacağımız gibi fırında yapabilirsiniz. Biz bugün sizlerle fırında çupra balığı tarifini konuşacağız. Haydi, gelin lezzetli mi lezzetli yararlı mı yararlı güzel bir çupra balığı pişirelim.
Çupra balığı için malzemeler
2 adet orta boy çupra balığı
3 adet patates 5 adet biber
2 adet soğan
Pul biber
Kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Limon
Sarımsak
Hazırlanışı
Patateslerimiz soymaya başlayalım. Sonra yuvarlak şeklerde doğrayalım. Sarımsakları minikçe doğrayalım. Soğanları kalın ve yuvarlak bir şekilde doğrayalım. Kimyon pul biber ve tuzu karıştıralım. Önceden iyice temizlediğiniz ve yıkayıp süzdüğünüz balığın içini hafifçe açın. İçerisine bu karışımı iyice sürün. Güzelce balığı bu sosla terbiye edin. Zeytinyağını da bir güzel balığa bocalayın. Mümkünse sosa karıştırıp o şekilde sürmeniz çok daha iyi olacaktır. Bir fırın tabağına patatesleri dizin. Üzerine de soğanları ve sarımsak dilimlerini bırakın. En üstüne balıkları bırakın. 200 derecelik önceden ısıttığınız fırında balıkları bir güzel pişmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun. Aman ha balığı çok yakmayın. Lezzetli bir başka tarifte buluşmak üzere hoşça kalın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer