Breaking News
Loading...
25 Ağustos 2015 Salı

Tarhana Çorbası Tarifi

10:41
Çorbalar soframızda eksik etmediğimiz, her mevsim içebileceğimiz hastalandığımız da ilk aklımıza gelen lezzetiyle sofralarımızın olmasa olmazıdır. Çorbalar yemek kültürümüzde eskiye dayanan ve bu güne kadar günümüze gelen tarhana çorbasının tarifini öğrenelim hanımlar hem zaman açısında sizi uğraştırmayacak hem de lezzetiyle içmeye doyamayacaksınız.
Malzemeler
4 yemek kaşığı toz tarhana 1 yemek kaşığı salça
1 litre su
Yarım yemek kaşığı kuru nane, yarım yemek kaşığı pul biber, bir çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Tarhana Çorbasının Tarifi
Tereyağımızı çorba tenceremize alıyoruz tereyağımızın eriyince içine bir yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz ve karıştırarak tereyağıyla kıvama getiriyoruz, sonrasın da yarım yemek kaşığı nanemizi ekliyoruz. Onları beraber birkaç kez çeviriyoruz sonra 4 yemek kaşığı hazır tarhanamızı ilave ediyoruz bunları 2-3 dakika kadar kavuruyoruz birlikte, bir litre kaynatılmış sıcak suyumuzu çorba tenceremize yavaş yavaş ilave ediyoruz, kaynama başlayan tarhana çorbamızı ateşini kısıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Tuzunu eklemeyi unutmayalım. Karıştırmaya ara vermeyin çünkü içindeki tarhana kesilir ve hem tat olarak hem de görsel olarak çorbamız hoş görüntü sağlamaz. Buna dikkat edin bide bütün çorbalarda bunu uygulayabilirsiniz eğer çorbanız istediğiniz den çok katı olmuşsa tencereniz ocakta iken sıcak su ilave edin istediğinizi kıvama gelince kadar. 10 dakika yeterli olacaktır. Tarhana çorbamız için ocaktan indirdikten sonra servis tabağına alıp üzerine pul biber, karabiber, dereotu serpebilirsiniz afiyet olsun.

Next
This is the most recent post.
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer