Çorbalar soframızda eksik etmediğimiz, her mevsim içebileceğimiz
hastalandığımız da ilk aklımıza gelen lezzetiyle sofralarımızın olmasa
olmazıdır. Çorbalar yemek kültürümüzde eskiye dayanan ve bu güne kadar
günümüze gelen tarhana çorbasının tarifini öğrenelim hanımlar hem zaman
açısında sizi uğraştırmayacak hem de lezzetiyle içmeye doyamayacaksınız.
Malzemeler
4 yemek kaşığı toz tarhana 1 yemek kaşığı salça
1 litre su
Yarım yemek kaşığı kuru nane, yarım yemek kaşığı pul biber, bir çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Tarhana Çorbasının Tarifi
Tereyağımızı çorba tenceremize alıyoruz tereyağımızın eriyince içine
bir yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz ve karıştırarak tereyağıyla kıvama
getiriyoruz, sonrasın da yarım yemek kaşığı nanemizi ekliyoruz. Onları
beraber birkaç kez çeviriyoruz sonra 4 yemek kaşığı hazır tarhanamızı
ilave ediyoruz bunları 2-3 dakika kadar kavuruyoruz birlikte, bir litre
kaynatılmış sıcak suyumuzu çorba tenceremize yavaş yavaş ilave ediyoruz,
kaynama başlayan tarhana çorbamızı ateşini kısıyoruz ve karıştırmaya
devam ediyoruz. Tuzunu eklemeyi unutmayalım. Karıştırmaya ara vermeyin
çünkü içindeki tarhana kesilir ve hem tat olarak hem de görsel olarak
çorbamız hoş görüntü sağlamaz. Buna dikkat edin bide bütün çorbalarda
bunu uygulayabilirsiniz eğer çorbanız istediğiniz den çok katı olmuşsa
tencereniz ocakta iken sıcak su ilave edin istediğinizi kıvama gelince
kadar. 10 dakika yeterli olacaktır. Tarhana çorbamız için ocaktan
indirdikten sonra servis tabağına alıp üzerine pul biber, karabiber,
dereotu serpebilirsiniz afiyet olsun.
25 Ağustos 2015 Salı
Next
This is the most recent post.
Önceki Kayıt
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder