Breaking News
Loading...
25 Ağustos 2015 Salı

Leziz Künefe Tarifi

10:37
Leziz Künefe Tarifi
Leziz Künefe Tarifi Malzemeleri
  • 250 gram yaş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Künefe peyniri
  • Antep fıstığı
Leziz Künefe Tarifi Hazırlanışı
Geleneksel lezzetler arasında bulunan künefenin ülkemizde ne denli fazla sevildiği ve yapıldığı bilinen gerçeklerdendir. Bu lezzetin yapımının çok zahmetli olduğunu düşünen kişiler künefeyi devamlı dışarıdan satın almaktadır. Künefeyi evde yapmak hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan çok daha iyi olmaktadır. Leziz künefe tarifi yapmak için ilk atılması gereken adım şerbetin hızlı bir biçimde hazırlanmasıdır. Şerbet genel olarak soğuk bir biçimde servis edilse de sıcak şerbet edilen künefeleri tercih eden de birçok insan bulunmaktadır. Şerbetin hazırlanıp ocağın üzerinden
alınmasından sonra künefenin kadayıfının ıslatılması için tereyağı eritilmesi gerekmektedir.
Eriyen tereyağı ile künefe düzgün bi biçimde ıslatılmalıdır. Künefenin yapım aşamaları içerisinde kadayıfının tereyağı ile ıslatılmasının çok önemli bir yeri olduğu bilinmektedir. İkinci adım olarak yapılması gereken şey tereyağı ve pekmez karışımının künefenin bir yüzünün kızarmasından sonra diğer yüzünü çevirmek için kullanılacak olan bir tabağa sürülmesidir. Pekmez karışımı künefenin hem daha canlı hem de daha lezzetli olması konusunda yardımcı olacaktır. Künefenin kızartılacağı tavanın içerisine kadayıfların bastırılarak yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra künefe peynirinin de yerleşme işlemi gerçekleştirilmelidir. Daha sonra üst kısmın kaplanması için kalan kadayıfları tavaya bastırarak yerleştirmek gerekmektedir. Bu işlemi de tamamladıysanız işiniz bitmiş demektir. Leziz künefe en düşük ateşte pişirildikten ve pekmezli tabak ile döndürdükten sonra üzerine şerbeti dökmeniz gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer